Real Software Forums

The forum for Real Studio and other Real Software products.
[ REAL Software Website | Board Index ]
It is currently Wed Jul 08, 2020 10:02 am
xojo

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Odd behavior on compiled App
PostPosted: Sun Mar 23, 2008 10:50 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 08, 2005 3:52 pm
Posts: 34
Location: Slightly left of center
I have a small app that pulls the http proxy from System.EnvironmentVariable("http_proxy").
In the IDE it returns the correct proxy. If i run the app from the terminal, the call works.
For whatever reason when I just launch the app the call returns an empty string.

Has anyone ever seen anything like this before?
KJ

_________________
Ubuntu 7.10
RB2008r1


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Odd behavior on compiled App
PostPosted: Sun Mar 23, 2008 11:22 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Sep 30, 2005 10:00 am
Posts: 1003
Location: Raleigh, NC
Check the shell for errors. Shells can run with different environment variables. Try executing the command with the full path.

_________________
Christian
Pariahware, Inc.

Mac, Windows, Linux, & iOS Consulting http://pariahware.com/consulting.html
Elastic Window for Real Studio http://pariahware.com/elasticwindow.html
Storemarks - Visual Bookmarks for Life http://storemarksapp.com/
Bible Trivia Game Show for iOS http://biblicious.com/


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Odd behavior on compiled App
PostPosted: Sun Mar 23, 2008 11:45 pm 
Offline

Joined: Sat Oct 08, 2005 3:52 pm
Posts: 34
Location: Slightly left of center
Pariahware wrote:
Check the shell for errors. Shells can run with different environment variables. Try executing the command with the full path.


System.EnvironmentVariable("http_proxy")


Is that a shell call under the hood?

A little more detail, It only works when the terminal is open. I didn't catch that until I launched RB without the terminal (Not something I usually do).

_________________
Ubuntu 7.10
RB2008r1


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Odd behavior on compiled App
PostPosted: Mon Mar 24, 2008 8:39 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Sep 30, 2005 10:00 am
Posts: 1003
Location: Raleigh, NC
I don't know for sure, but I wouldn't be surprised.

_________________
Christian
Pariahware, Inc.

Mac, Windows, Linux, & iOS Consulting http://pariahware.com/consulting.html
Elastic Window for Real Studio http://pariahware.com/elasticwindow.html
Storemarks - Visual Bookmarks for Life http://storemarksapp.com/
Bible Trivia Game Show for iOS http://biblicious.com/


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group