Real Software Forums

The forum for Real Studio and other Real Software products.
[ REAL Software Website | Board Index ]
It is currently Fri Dec 14, 2018 8:21 am
xojo

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Localize Help menu on Cocoa
PostPosted: Thu Oct 04, 2012 10:41 am 
Offline

Joined: Mon Apr 10, 2006 3:02 am
Posts: 52
Hi,

on a menubar i add a new menu with text name "Help"

when running the application display a correct pple Help menu (with a search item)

but how to localize the text, if i change the text the menu change to a standard menu

thanks,


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Localize Help menu on Cocoa
PostPosted: Sat Oct 06, 2012 10:34 am 
Offline

Joined: Sat Dec 24, 2011 5:32 am
Posts: 40
Location: Germany
Hello,
this is how I localize the Help-menu of my apps:

- go to the Project tab and add a new module and give it the name „Globals“

- Open the „Globals“ module and add a new constant with the name „Help_Menu_String"
- Make this constant a string, set its type to dynamic and enter as default value: „Help“

- Now hit the plus-sign in the Platform/Language/Value list of the „Help_Menu_String"-constant so a new entry is generated
- For the new entry: select as platform „Any“, select as language „German“ and enter as value „Hilfe“

- Now hit the plus-sign again and another new entry is generated
- For the new entry: select as platform „Any“, select as language „French“ and enter as value „Aide“

- Now hit the plus-sign again…
- For the new entry: select as platform „Any“, select as language „English“ and enter as value „Help“

- and so on…

- Now go to your menu bar and change the text of the Help-menu to: #Globals.Help_Menu_String

Of course this works for all other localized strings in the app. Just add new constants to the Globals module.

Greetings,
Christian


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Localize Help menu on Cocoa
PostPosted: Sat Oct 06, 2012 10:16 pm 
Offline

Joined: Mon Apr 10, 2006 3:02 am
Posts: 52
hi,
thanks for your reply


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Localize Help menu on Cocoa
PostPosted: Sat Feb 16, 2013 7:31 am 
Offline

Joined: Sat Feb 16, 2013 7:28 am
Posts: 3
Of course this works corresponding to the text of the menu. But the Help menu turns into a regular menu as soon as its text is not "Help" any more. Very annoying!

Any ideas?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Localize Help menu on Cocoa
PostPosted: Sat Feb 16, 2013 11:43 am 
Offline

Joined: Sat Dec 24, 2011 5:32 am
Posts: 40
Location: Germany
I think, we will have to wait for a fix:
feedback://showreport?report_id=24045


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Localize Help menu on Cocoa
PostPosted: Sun Feb 17, 2013 7:27 am 
Offline

Joined: Sat Feb 16, 2013 7:28 am
Posts: 3
Thanks for this information!


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group