Real Software Forums

The forum for Real Studio and other Real Software products.
[ REAL Software Website | Board Index ]
It is currently Fri Sep 21, 2018 7:02 am
xojo

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Bug in segment control (Windows only)
PostPosted: Fri Feb 15, 2013 10:11 am 
Offline

Joined: Tue Apr 17, 2007 9:19 pm
Posts: 437
I've run into a problem with the segment control and verified a number of times that the problem is in Windows only - Mac works ok. Don't use Linux so I don't know if it exists there also.

Here is the scenario. I have a segment control that is used to control the pages of a page panel. Depending on the record displayed, one of the segments will be disabled or enabled as the case may be. If the segment is disabled and you happen to click on it, nothing happens. That's the way it should be. However, if you then navigate to a record where that segment should be enabled, it not only ENABLES it, it ALSO highlights it. So you are now looking at a segment control with TWO segments highlighted. On a Mac, you never get more than one segment highlighted using the same code base.

I have tried in vain to work around this with code to unhighlight the segment that is misbehaving. Another programmer and I worked on this for hours and finally came to the conclusion that it's a big fat bug that can not be worked around. I've resorted to leaving the segment enabled all the time and disabling the fields on the corresponding page panel. Works, just not as elegant.

So my questions are as follows:

Has anyone else run into this or can you test to see if this is the same behavior that you experience?

If I submit this as a bug, should I go to the trouble to create a project to demonstrate the problem?

I've noticed that there doesn't seem to be a lot of postings with regards to segment controls, but we like them better than the tabbed page panel from a visual point of view.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Bug in segment control (Windows only)
PostPosted: Mon Mar 04, 2013 4:53 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Sep 30, 2005 9:35 am
Posts: 987
Location: South Portland, Maine
Do you have the SegmentedControl.SelectionType property set to Single?

http://docs.realsoftware.com/index.php/ ... ectionType

_________________
Paul Lefebvre
Developer Evangelist
Xojo, Inc.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Bug in segment control (Windows only)
PostPosted: Mon Mar 18, 2013 10:57 am 
Offline

Joined: Tue Apr 17, 2007 9:19 pm
Posts: 437
Paul Lefebvre wrote:
Do you have the SegmentedControl.SelectionType property set to Single?

http://docs.realsoftware.com/index.php/ ... ectionType



They are set to "SINGLE" by default and I did not change that property! So yes, they are set to single!


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Bug in segment control (Windows only)
PostPosted: Mon Mar 18, 2013 11:27 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Fri Sep 30, 2005 9:35 am
Posts: 987
Location: South Portland, Maine
It's possible this is a bug, but a sample project would be the best way to verify it. If you can create a Feedback case and then post the case # here, I'll take a look at it.

_________________
Paul Lefebvre
Developer Evangelist
Xojo, Inc.


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group